Zenefelismerés hang alapján mobilon és gépen

Régen még voltak olyan szolgáltatások, hogy “küldj egy SMS-t és visszaküldjük mi szól éppen a rádióban.” Egy ideje azonban már lehetővé vált, hogy mobilunkon, például a Shazam szolgáltatással mindezt megtehessük, és nem csak rádióból.

A Shazam az egyik legjobb alkalmazás arra, hogy ha hallunk valami ismeretlen zeneszámot a tévében vagy a rádióban, mobiltelefonunkkal könnyedén és gyorsan felismertessük. A Shazam eddig is össze volt kötve több oldallal, illetve platformmal, mint például a YouTube, Facebook vagy a Twitter, de a legutóbbi frissítés során a Spotify link is bekerült a programba.

Szintén hasonló megoldást biztosít a Soundhound, mely nemrég ingyenes lett, és számos hasznos funkcióval is rendelkezik például, kedvenc zeneszámainkat elmenthetjük, megoszthatjuk a népszerű közösségi hálózatokon, e-mailen vagy akár közvetlenül megtekinthetjük azt a YouTube-on.

A fenti két szolgáltatásról érdemes elolvasni az alábbi összehasonlítást.

Az AudioTag.info weboldal pedig egy kicsit másképpen működik, ide fel kell töltenünk egy zeneszámot, és miután igazoltuk, hogy emberek vagyunk az oldal kiírja a feltöltött dal előadóját és címét. http://audiotag.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *